- Data:
2024-06-22 12:00
- Miejsce:
Poznań
- Ceny:
20 zł
- Link bilety:
https://www.bilety24.pl/inne/933-projekt-o2ga-108040?id=611545
Otwarte spotkanie, przestrzeń swobodnej wymiany myśli i doświadczeń, wykład dostarczający odbiorcom narzędzi, jak radzić sobie z lękiem lub jak pomóc osobie doświadczającej lęku oraz jakie stereotypy ciążą nad tą przypadłością i kiedy, i gdzie warto udać się po pomoc. Wykład poprowadzi dr Marzena Rusanowska
„Jestem psychologiem, psychoterapeutką, trenerem szkoleniowym oraz naukowczynią. Moją pasją jest łączenie efektów pracy naukowej własnej, jak i zespołów naukowych z całego świata z praktycznym przełożeniem tej wiedzy na pracę terapeutyczną z indywidualnym człowiekiem oraz pracę szkoleniową z grupami. Podczas prowadzonych przeze mnie szkoleń oraz pracy terapeutycznej z zaangażowaniem i pasją pokazuję, jak nauka przekłada się na nasze codzienne życie i lepsze funkcjonowanie w skomplikowanym świecie.
Jako terapeutka pracuję w nurcie psychoterapii integratywnej. Moje doświadczenie naukowe w zakresie psychologii klinicznej pozwala mi na dokładne rozumienie zaburzeń emocjonalnych oraz na stosowanie wielorakich metod i technik pracy z ludźmi. Podstawą mojej pracy z człowiekiem jest praca krótkoterminowa, elementy pracy psychodynamicznej, praca z uważnością Mindfullness, elementy pracy poznawczo-behawioralnej, praca systemowa z umieszczeniem problemów człowieka na tle rodziny oraz głęboka praca w stanie transu mająca na celu dojście do pierwotnych uczuć człowieka i umożliwiająca osiągnięcie stanu głębokiego relaksu oraz ukojenia. Pracuję z indywidualnym pacjentem, z parami oraz z całą rodziną.”
Marzena Rusanowska
PROJEKT „O2GA”
„O2ga” to projekt społeczno-edukacyjny z dziedziny zdrowia psychicznego oraz artystyczny z dziedziny teatru, tańca i sztuk performatywnych, dotyczący zaburzeń lękowych u osób dorosłych.
Projekt adresowany jest do wszystkich osób zainteresowanych tematem zdrowia psychicznego ze szczególnym uwzględnieniem wiedzy o zaburzeniach lękowych u osób dorosłych.
W ramach projektu „O2ga”odbędzie się: spektakl, wykład oraz warsztaty choreoteroapeutyczne.
Projekt został sfinansowany ze środków budżetu Miasta Poznania.#poznanwspiera